Nem kapott cigarettát, ezért vascsővel fejjen ütötte a férfit a Blaha Lujza téren, aki belehat a sérülésbe

Rendőrség

A vádlott idén júniusban a Blaha Lujza téren cigarettát kért a sértetti társasághoz tartozó egyik férfitól, ami tettlegességig fajult. A vád szerint a vádlott fenyegetőzve, egy vascsővel tért vissza, amivel később a sértettet fejen ütötte.

A vádirat szerint a vádlott – egy 31 éves férfi – 2021. június 26-án, hajnalban, a VIII. kerület, Blaha Lujza téren ittasan odament a későbbi sértett társaságában lévő egyik férfihoz és cigarettát kért tőle.  A férfi határozottan visszautasította, mire a vádlott nyomatékot adva a kérésének közölte vele, hogy több évet ült börtönben, és továbbra is cigarettát követelt. Mivel a férfi továbbra sem adott neki, a vádlott feldühödött, közelebb lépett a férfihoz, és felé ütött. A férfi azonban elhajolt, majd földre vitte az őt megtámadót.

Az elkövető végül kis időre távozott a térről. Nem tudta azonban elfogadni a történteket, ezért a Rákóczi út-Csokonai út kereszteződésében megpróbált a helyéről kiszedni egy fémoszlopot, hogy azzal vegyen elégtételt az őt elküldő férfin és társain, köztük a későbbi sértetten. Az oszlopot azonban nem sikerült kiszednie, ezért továbbment a Rákóczi tér irányába, ahol talált egy csaknem 2 méter hosszú vasrudat, amivel visszament a Blaha Lujza térre. Az elkövető a vasrúddal a kezében odament a vele korábban konfliktusba került férfihoz és társaihoz, köztük a sértetthez, miközben azt kiabálta, hogy megöli őket.

A férfi fenyegető fellépése miatt az egyik férfi a téren tartózkodó rendőrökhöz indult segítséget kérni, mialatt a sértett a másik társával pedig követte a 4-6-os villamos megállója felé tartó vádlottat és közben többször felszólították, hogy tegye le a kezében lévő vasrudat.

A villamos megállójában a férfi szembefordult a még a síneken álló sértettel, és a vasrudat a feje fölé emelve, fentről lefelé irányuló mozdulattal, nagy erővel fejbe ütötte a férfit, aki az ütéstől azonnal összeesett.

A rendőrök az elkövető a helyszínen elfogták és értesítették a mentőket, akik a sértettet kórházba szállították, a férfi azonban a szakszerű orvosi ellátás ellenére pár nappal később életét vesztette.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő, büntetett férfit emberölés bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban azzal, hogy a bíróság a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét zárja ki.

A felvételen az emberölés előzménye látható, amikor a vádlott magához veszi a vascsövet. A vádlott társaságában látható személy a bűncselekményben semmilyen módon nem vett részt, a bűncselekmény helyszínén már jelen sem volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük