Segítőjének hitte, de még ő is meglopta

Rendőrség

A józsefvárosi rendőrök keresik a tolvajt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitánysága 01080/1527/2021. bűnügyi számon lopás vétség miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2021. május 24-én 1 és 3 óra közötti időben a VII. kerületi Rákóczi út és Teréz körút sarkán egy fiatalember szólított meg egy férfit azért, hogy kölcsönkérje annak mobiltelefonját. A férfi átadta a készüléket, a fiatalabb azonban a telefonnal együtt az aluljáróba szaladt.

A meglopott férfi segítségére ekkor egy másik férfi sietett, aki elmondta, hogy jól látta az esetet és felajánlotta, hogy segít megkeresni a tolvajt. Az önjelölt szemtanút a férfi ez után a VIII. kerületi otthonába invitálta, hogy megkávézzanak, a lakásra érve azonban „jóakarója” ellopta annak laptopját és az ahhoz tartozó táskát is.

A laptopot ellopó férfiről felvétel készült.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük