I. kerületében több helyszínen gyújtogatott

Rendőrség

A budapesti rendőrök 2021. március 1-jén az esti órákban azt vették észre, hogy a Vérmezőn egy étterem külső tárolója lángol. A rendőrök azonnal megkezdték a tűz oltását, amit a tűzoltókkal együtt sikerült megfékezniük.

Az oltás közben a járőrök felfigyeltek egy gyanúsan viselkedő férfira, akiről kiderült, hogy ő okozta a tüzet. A gyanú szerint a gyújtogató aznap további helyszíneken is szándékosan tüzet gyújtott.

Kihallgatása során vallomást tett, a cselekmények elkövetését elismerte, tettét ittasságával magyarázta. A kihallgatását követően a kerületi rendőrök őrizetbe vették a férfit, majd a bíróság elrendelte letartóztatását. A külföldi elkövető azóta is letartóztatásban van.

Szerencsére egyik esetben sem sérült meg senki, azonban a szándékos tűzokozással a tűz által érintett területen tartózkodókat veszélynek tette ki az elkövető.

A BRFK I. Kerületi Rendőrkapitányság vizsgálói a közveszélyokozás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott ügyben a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek. ​

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük