Csavarhúzóval akarta rabolni a dohányboltot

Rendőrség

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablási kísérlet miatt – gyorsított eljárásban – bíróság elé állította azt a férfit, aki pár nappal ezelőtt csavarhúzóval akart kirabolni egy újbudai dohányboltot. A bíróság jogerősen 3 év 10 hónap fegyházbüntetésre ítélte.

A tényállás lényege szerint a férfi 2021. június 20-án délelőtt, ittas állapotban, kezében egy csavarhúzóval bement egy XI. kerületi dohányboltba, és a bejárattal szembeni hűtőpultból kivett egy dobozos sört. Ezt követően a férfi az üzlet plexi fallal védett pultjához lépett, és annak nyílásán keresztül először átadta a sört és a személyi igazolványát az alkalmazott részére, majd a következő mozdulattal, a csavarhúzót a sértett felé tartva közölte, hogy kéri a dohánybolt összes bevételét. A fenyegetés nyomatékául a csavarhúzót a plexi fal nyílásán keresztül a sértett felé emelte, majd még több alkalommal felhívta a sértettet a pénz átadására.

Egy doboz sört és a dohánybolt bevételét követelte a férfi

A sértett – miután megnyomta a pánikgombot – közölte a támadóval, hogy rövid időn belül biztonsági őrök érkeznek a helyszínre, ekkor a férfi – a hűtőpultból kivett sört is hátrahagyva – távozott a helyszínről.

A Budapesti XI. Kerületi Rendőrkapitányság által teljesített gyors nyomozás eredményeként a kerületi ügyészség a férfit gyorsított eljárásban, még az őrizet tartama alatt, 72 órán belül bíróság elé állította.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Budai Központi Kerületi Bíróság a férfit váddal egyezően, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt bűnösnek mondta ki, és ezért őt 3 év 10 hónap végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélte, valamint 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet jogerős.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük