Soltész: Pest megyében 112 templom újulhat meg

Helyi hírek

A templomfelújítási program keretében Pest megyében 112 templom újulhat meg 76 településen, csaknem másfél milliárd forintos ráfordítással – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön a sóskúti plébániatemplom előtt tartott sajtótájékoztatón.

Soltész Miklós elmondta, hogy az elmúlt évtizedek legnagyobb templomfelújítási programja során – összesen 26 milliárd forintos támogatással – 1800 templomban végezhetnek felújítást, közülük 400 épület a Kárpát-medence magyarlakta településein található.

Az államtitkár hozzátette, a szakrális épületek megszépülésével gazdagodnak a helyiek és a turisták is vonzóbb környezetbe érkezhetnek.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára elmondta, választókörzetében 125 millió forintból hat katolikus, három református és egy evangélikus templom szépülhet meg.

Aradszki András, Érd és térsége KDNP-s országgyűlési képviselője kiemelte, a sóskúti templom mellett további két katolikus templomban, valamint három református templomban végezhetnek felújításokat 15-15 millió forint értékben, valamint a választókerületben további két kisebb felekezet is kapott hasonló összegű támogatást.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük