BKK: elkezdődhet a felújítás a Péterhegyi úton, szombattól más útvonalon járnak a buszok

Helyi hírek

Lezárult az újbudai Péterhegyi út felújításának előkészítése, június 14-én, hétfőn a kivitelező Colas Út Zrt. átveszi a munkaterületet, az arra közlekedő autóbuszok útvonala viszont már szombaton megváltozik – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

A BKK közleménye szerint a rekonstrukció a Neszmélyi út és az Egér út közötti szakaszt érinti. A beruházás keretében az Egér úton keresztülvezető gyalogátkelőhelyet biztonságosabb, osztott középszigetesre építik át, az Őrmezei út és a Mikes Kelemen utca között egy forgalmi sávval kiszélesítik az úttestet, a nyugati oldalon járda épül. A Neszmélyi úti csomópontban megváltozik az elsőbbségi viszony, új kijelölt gyalogátkelőhely készül.

A helyszíni kivitelezési munkák megkezdése előtt, június 12-én, szombaton megváltozik a Péterhegyi út forgalmi rendje, ami érinti az arra közlekedő autóbuszok útvonalát is.

A Péterhegyi út Neszmélyi út és Egér út közötti szakasza egyirányú lesz az Egér út felé. Az autóbuszok Kelenföld vasútállomás irányába a Balatoni út felé terelve közlekednek, ezért hosszabb menetidővel kell számolni – írták.

A BKK közölte: a 150-es autóbusz Újbuda-központ felé nem érinti az Őrmezei út, az Igmándi utca és a Péterhegyi út (Menyecske utca) megállóhelyeket, ideiglenesen megáll azonban az Egér úti Volán-megállóhelyen (Péterhegyi út), valamint a 8E, a 40-es és a 88-as autóbuszok megállóhelyén (Sasadi út).

A 153-as autóbusz Gazdagréti tér felé nem érinti az Őrmezei út és az Igmándi utca megállóhelyeket, de ideiglenesen megáll az Egér úti Volán-megállóhelyen (Péterhegyi út).A 250-es, a 250B, a 251-es és a 251A autóbuszok Kelenföld vasútállomás felé nem érintik az Őrmezei út és Igmándi utca megállóhelyeket, megállnak viszont az Egér úti Volán-megállóhelyen (Péterhegyi út), valamint a 153-as és a 154-es autóbuszok megállóhelyén (Péterhegyi út/Neszmélyi út).

A 141-es, a 101E és a 101B autóbuszok Kelenföld vasútállomás irányába a Balatoni út felé terelve haladnak.

A 941-es éjszakai autóbusz Móricz Zsigmond körtér felé nem érinti az Őrmezei út, az Igmándi utca és a Péterhegyi út/Neszmélyi út megállóhelyeket, de ideiglenesen megáll az Egér úti Volán-megállóhelyen (Péterhegyi út), valamint a 153-as és a 154-es autóbuszok megállóhelyén (Neszmélyi út) – olvasható a BKK közleményében.

Kép: illusztráció.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük