A Boráros téren folytatódik a közbiztonsági és köztisztasági akció

Helyi hírek

Kéthetes akció kezdődött a IX. kerületi Boráros tér megtisztításáért, rendbetételéért – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel. Először – hétfőn éjjel és kedden kora reggel – nagygépekkel a teret és az aluljárót tisztították meg.

A közös közbiztonsági és köztisztasági akció – amelyben a BKK mellett a Budapesti Közlekedési Zrt., a IX. kerületi Rendőrkapitányság, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., a Fővárosi Kertészeti Nonprofit Zrt., a Fővárosi Kertészeti Nonprofit Zrt. és a Menhely Alapítvány vesz rész – a teret használó gyalogosok és utasok bejelentései alapján indult – tudatták. Jelezték, hogy a tér kedvezőtlen megítélésében nagy szerepe van a rossz közbiztonsági helyzetnek, a szabályokat megszegő emberek viselkedésének, a hajléktalan emberek jelenlétének és a nagy mennyiségű szemétnek.

A közleményben idézték Borsi Dávidot, a BKK kommunikációs vezetőjét és szóvivőjét, aki azt mondta, tudják, hogy “pusztán rendészeti eszközökkel nem lehet felszámolni a kialakult helyzetet, a kiváltó okok összetettebb társadalmi problémákból fakadnak. A közös akció mégis fontos és jó irányba tett lépés.” Közölte azt is, hogy az akciót szeretnék rendszeres időközönként megismételni.

Emlékeztettek, hogy márciusban az Örs vezér terét tették rendbe, a Széll Kálmán tér rendszeres takarításának és rendészeti ellenőrzésének köszönhetően pedig Budapest egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontja is “élhetőbbé válik”.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük